Френският нападател на Милан Оливие Жиру се надява “росонерите” да се възползват от открилия се пред тях шанс да се преборят за Скудетото този сезон.

Седемкратният клубен шампион на Европа остана на първо място в класирането в Серия А, след като градският му съперник Интер загуби с 1:2 от Болоня като гост. Така вече и двата тима са с равен брой изиграни срещи, а до края на шампионата остават едва 4 кръга. Милан е със 74 точки, а защитаващият титлата си Интер е с две по-малко.

“Мисля, че има всичко необходимо, за да спечелим, не можем да се крием и сме много концентрирани за неделния мач с Фиорентина”, сподели пред Медиясет 35-годишният нападател, цитиран от Тема спорт.

Жиру има 12 гола и 4 асистенции в 34 мача във всички турнири този сезон и допринесе особено през пролетния дял от калчото за точковия актив на „росонерите“.

“Най-важното е, че Интер загуби от Болоня, така че държим съдбата си в наши ръце. Трябва да се концентрираме изцяло върху нашия футбол. Мисля, че след загубата на Интер сме по-надъхани. Смирени сме, но и уверени, че ще спечелим всички мачове, които ни остават“, завърши бившият таран на лондонските Челси и Арсенал.

Снимка: БГНЕС