Милан е съвсем близо до първа титла на Италия от 10 години насам, след като обърна до 3:1 като гост Верона в мач от 36-ия кръг на Серия "А".

В герой за "росонерите" се превърна рожденикът Сандро Тонали, който заби два гола във вратата на домакините. И при двата случая му асистира Рафаел Леао. Точен за хората на Игор Тудор беше Давидео Фараони, който откри резултата. В заключителните минути Алесандро Флоренци също се разписа.

С успеха Милан събра 80 точки и отново има две повече от шампиона Интер. До края на калчото "червено-черните" приемат Аталанта и гостуват на Сасуоло, докато "нерадзурите" имат визита на Каляри и са домакини на Сампдория.

В тези мачове Милан се нуждае от 4 точки, за да грабне Скудетото, защото има по-добри показатели в преките мачове с Интер. От своя страна Верона остава на 9-та позиция с 52 т.


Милан започна мача по-добре и създаде няколко опасности, най-чистата от които в 14-ата минута. Тогава Раде Крунич засече с глава и топката летеше точно под напречната греда, но Лоренцо Монтипо демонстрира брилянтния рефлекс и изби.

Малко по-късно Сандро Тонали прати топката в мрежата, но след намесата на ВАР, главният съдия Даниеле Довери отмени гола за засада. В 19-ата минута Давиде Калабрия стреля към долния десен ъгъл, но отново вратарят на Верона беше на мястото си и изби.

После и Рафаел Леал поиска дузпа, но такава не беше дадена. Постепенно домакините изравниха играта и в 38-ата минута поведоха. Дарко Лазович намери Давиде Фараони и той заби топката отблизо за 1:0!

Милан веднага вдигна оборотите и в добавеното време на първото полувреме изравни. Леао намери Тонали, който си освободи пространство в наказателното поле и с нисък удар матира Монтипо за 1:1!

В 50-ата минута "росонерите" стигнаха до пълен обрат, а сценарият беше добре познат. Леао отново подаде към Тонали в наказателното поле и халфът с прецизен удар в долния десен ъгъл вкара за 2:1!

Четвърт час преди края Верона пропусна да изравни. Кевин Лазяна засече с глава, но Майк Менян спаси. Крайното 3:1 оформи Алесандро Флоренци в 87-ата минута. Той беше намерен от Жуниор Месиас и с удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на вратаря.

Верона – Милан 1:3

Голмайстори: 1:0 Фараони (38), 1:2 Тонали (45+3, 50), 1:3 Флоренци (87)

Верона: Монтипо, Чечерини (79-Шутало), Гюнтер, Касале (66-Хонгла), Фараони (64-Депаоли), Тамезе, Илич, Лазович, Барак, Капрари, Симеоне (72-Лазаня)
Треньор: Игор Тудор

Милан: Менян, Калабрия (84-Флоренци), Калюлю, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Салемакерс (62-Месиас), Крунич (68-Бенасер), Леао (84-Ибрахимович), Жиру (63-Ребич)
Треньор: Стефано Пиоли

Жълти картони: Фараони, Илич (Верона); Леао (Милан)

Снимка: БГНЕС