Милан разпердушини Динамо Загреб 4:0 като гост и е само на точка от това да се класира в елиминациите на Шампионската лига. Росонерите не срещнаха никакви трудности в Хърватия и се изкачиха на второто място в групата със 7 точки. Това е първи случай от 2005 г. насам, в който Милан вкарва 4 гола при гостуване в Шампионската лига и общо четвърти такъв въобще.

Матео Габия откри резултата през първото полувреме, а Рафа Леао вкара гола на вечерта в началото на второто. Оливие Жиру от дузпа и автогол на Любачич донесоха разгромната победа.

След победата на Челси над Залцбург по-рано през деня, на Милан бяха необходими 4 точки от последните 2 мача, за да се класира напред. Треньорът Стефано Пиоли трябваше да се справя без някои контузени играчи като Браим Диас, Майк Менян и Сержиньо Дест. Фикайо Томори пък бе наказан след червения картон срещу Челси. На всичкото отгоре на загрявката се контузи резервния вратар Миранте и на пейката бяха двама вратари на юношите.

Динамо Загреб разчиташе на публиката на Максимир звездата в атаката Орсич. Първият шанс в мача обаче бе за италианците.

Кяер стреля с левачката опасно, но вратаря Перич изби. Де Кетеларе се пробва да довкара, но удара му се отклони от бранител. Отговорът на хърватите бе опит на Любичич отляво, без проблеми за Татарушану.

Следващата атака на Динамо бе по-опасна и Матео Габия изби почти от голлинията след добър удар на Мохарами с глава. Татарушану се справи след това с удар на Иванушец, а Кяер блокира добавката.

Анте Ребич гореше от желание да блесне пред родна публика и след пас на Жиру имаше възможност да го направи, но се забави и удара му бе отклонен.

Милан поведе 5 минути преди паузата. Центриране на Сандро Тонали от пряк-свободен удар бе засечено с плонж на далечната греда от Габия – 1:0. Първи гол за Габия в кариерата му за Милан. Той стана вторият най-млад бранител на росонерите с попадение в Шампионската лига след Кристиян Панучи.

Второто полувреме започна с шанс за Милан. Де Кетеларе бе изведен на чиста позиция, но удара му бе блокиран с прекрасен шпагат от защитника Перич. Вторият гол не закъсня.

Рафа Леао пое топката в половината на Милан, пробяга по левия фланг почти целия терен и влезе навътре. Защитниците на Динамо се объркаха и не успяха да го спрат и той излезе фронтално срещу вртаря. Ударът му бе безпощаден – 2:0.

Интригата напълно умря в 59-ата минута, когато Милан получи дузпа. Ребич пусна с пета към Тонали в наказателното поле, но халфа на росонерите бе съборен от Любичич. Съдията без колебание отсъди дузпа. Оливие Жиру хладнокръвно я реализира за 3:0.

Кошмарът на Динамо стана ъплен в 69-ата минута. Леао пак се разходи по левия фланг и центрира към далечния край на наказателното поле. В желанието си да изпревари съперниците Любичич засече топката с глава и я прати в празната врата.

До края Милан можеше да вкара и пети гол но Раде Крунич пропусна сам срещу вратаря, а след това и Ребич пропиля добра възможност.

След загубата Динамо Загреб е последен в групата с 4 точки, на 2 зад Залцбург и на три зад Милан. В последния кръг Милан приема австрийците, а Динамо Загреб гостува на Челси.

ДИНАМО З – МИЛАН 0:4

0:1 Габия 40, 0:2 Леао 50, 0:3 Жиру 59 дузпа, 0:4 Любичич 70 автогол

ДИНАМО З: Ливакович, Ристовски (58 Дръмич), Шутало, Перич, Мохарами, Ивануесец, Мисич, Адеми (58 Спикич), Любичич, Петкович (58 Батурина), Орсич

Жълти картони: Адеми, Любичич

МИЛАН: Татарушану, Калулу, Кяер, Габия, Ернандес (71 Бало-Туре), Бенасер (71 Побега), Тонали, Ребич, Де Кетеларе (52 Крунич) , Леао (71 Ориги) Жиру (81 Ориги)

Жълти картони: Де Кетеларе