Тимът на Милан победи Специя с 2:1 като домакин в среща от 13-ия кръг на италианската Серия А. За Специя като резерва влезе българинът Петко Христов, който замени Кевин Агудело в 68-ата минута.

Милан излезе на втора позиция във временното класиране в Италия с 29 точки, на 6 зад лидера Наполи. Специя заема 17-ото място с 9 точки в актива си.

Французинът Оливие Жиру отбеляза победния гол за домакините от Милано в 89-ата минута, но получи втори жълт и съответно червен картон заради това, че свали фланелката си в радостта си след попадението.

Тео Ернандес даде преднина на Милан за 1:0 в 21-ата минута след като попадението бе потвърдено при проверката за засада с помощта на системата за видеоарбитраж - ВАР.  В 56-ата минута Дивок Ориги намери Сандро Тонали, който вкара топката в мрежата на Специя, но голът не бе зачетен заради нарушение в хода на атаката.

Даниел Малдини, син на легендата на Милан Паоло Малдини, реализира 2:2 в 59-ата минута. Това бе първи гол като гост за Специя от началото на сезона.

Жиру влезе от резервната скамейка в 72-ата минута, а в 83-ата получи първия си жълт картон преди да се превърне в главно действащо лице в самия край на срещата.