Треньорът на Милан Стефано Пиоли е убеден, че Рафаел Леао трябва да подпише нов договор с клуба. Росонерите са на лагер в Дубай и днес се прибират в Италия, за да продължат подготовката си за подновяването на сезона в Серия А на 4-и януари. Те имаха неочакван гост, когато Рафаел Леао пристигна в лагера след отпадането на Португалия от Мондиал 2022.

"Не очаквах Рафа да дойде и да ни поздрави. Беше хубав жест от него. Това само показва, че момчетата са щастливи заедно и мислят за отбора. Те идват от различни места на света, от различни култури, но се разбират добре заедно. Рафа е спокоен и щастлив. Разви се страхотно, но има още много за какво да работи. Със сигурност трябва да го направи с нас, защото той ни познава много добре и това помага", обяви Стефано Пиоли пред "Гадзета дело спорт".

Следващият месец е ключов за шампионите, които трябва да наваксват изоставане в първенството, а на 18-и януари е финала за Суперкупата на Италия срещу градския противник Интер.

"Аз съм убеден в качествата на играчите ми. Ние сме добър отбор и много конкурентен. Искаме да спечелим всеки мач, защото знаем, че нивото се повиши".

Очаква се за втората половина от сезона в тима на Милан да се завърне и Златан Ибрахимович. Той още не е играл този сезон заради травма на коляното.

"Когато Златан дойде през януари 2020 г. никой не мислеше, че Милан може да спечели титлата. Той е достатъчно умен, за да знае кога да се намеси. Понякога да е суров, понякога със симпатия, но с идеята да помогне на съотборниците си. Той никога не е доволен и иска повече и от себе си, и от другите. Надявам се да се върне скоро".