Вратарят на Милан Майк Менян няма да е готов за сблъсъка за Суперкупата на Италия срещу Интер на 18 януари. Битката за трофея е в Риад в Саудитска Арабия. Менян е контузен от октомври насам и пропусна световното първенство. Той не е тренирал с тима по време на подготвителния лагер в Дубай. От Милан вече обявиха, че французина няма да е на линия за подновяването на Серия А на 4 януари, когато росонерите играят със Салернитана.

Оказа се обаче, че отсъствието на Менян ще е доста по-дълго. Той има травма в прасеца, която първоначално го извади от игра за няколко мача, а когато опита да се върне на терена се контузи отново на тренировка.

Вчера Менян премина нови медицински изследвания. Явно резултатите не са обнадеждаващи, като следващата медицинска проверка е насрочена за след 6 януари. Менян вече пропусна 12 мача заради контузията.

В негово отсъствие на вратата на Милан пази ветерана Татарушану, другата опция е Миранте. От Милан обсъждат сериозно идеята да привлекат вратаря на Аталанта Марко Спортиело. Договорът му с бергамаските изтича през лятото и той вече се е съгласил на офертата на Милан от около 1 млн. евро за следващите 3 години. Оказа се обаче, че Аталанта иска висока за очакванията на Милан сума - 7 млн. евро.