В края на годината всеки прави равносметка, а тази за докторите на Милан със сигурност има какво да отчитат. Росонерите изостават на 8 точки от лидера Наполи в класирането на Серия А и една част от причините за това са контузиите. Играчите на Милан са липсвали общо над 700 дни заради травми през този сезон. От началото на сезона през август лазарета на клуба винаги е пълен. Като започнем от Златан Ибрахимович, който все още няма записана минута и стигнем до Майк Менян, който от края на септември не може да се справи с контузия в левия прасец.

На практика до края на сезона Милан ще премине границата от 1000 дни отсъствие на футболистите. 1000 дни са почти 30 месеца, а това е огромен период, в който Стефано Пиоли не може да използва част от най-добрите си играчи.

Почти 180 дни вече липсва Ибрахимович, заради контузията в коляното. Добяваме 120 дни от Алесандро Флоренци, котйо ще липсва поне до февруари. Менян също удари кота 100 дни. През лазарета минаха Ребич, Месиас, Тео Ернандес, Салемакерс.. Почти всички играчи на Милан са минали поне веднъж през лазарета през този сезон, почти винаги заради мускулни проблеми. Пиоли има трима-четирима липсващи за всеки мач до тук. Срещата със Салернитана на 4 януари няма да е изклчение.

Там отсъстват Ибра, Флоренци, Менян и почти сигурно Дивок Ориги. Не е ясно състоянието на Месиас и Крунич, които работят отделно от останалите в последните дни.