Милан ще трябва да противодейства ефективно и да ограничи силните страни на отлично балансирания отбор на Рома преди мача им в неделя, който ще се състои на стадион Сан Сиро.

Миналогодишният шампион Милан в момента е на 2-о място в Серия А с 36 точки, на 5 след лидера Наполи, който в този 17-и кръг ще гостува на закъсалия в класирането Сампдория. Воденият от Жозе Моуриньо отбор на Рома е на 6-о място с 30 точки.

"Рома е силен и завършен отбор. Те са комбинация между добра организация, атакуващи качества и физическа подготовка", заяви старши треньорът на Милан Стефано Пиоли пред репортерите днес преди първия домакински мач на тима за годината.

"Напред Николо Дзаниоло има невероятен потенциал, както технически, така и физически оформен играч. Използва дълбочината на атаките, там търси топката, докато Пауло Дибала предпочита да играе между линиите, очерта силните страни на противника Пиоли. "Ще трябва да им се противопоставим сериозно, да ги ограничим максимално. И да внимаваме, защото са много добри на статични положения".

Милан скъси дистанцията от лидера Наполи миналата седмица, след като южняците паднаха 0:1 от Интер (Милано). Но Пиоли е категоричен, че отборът му има да свърши още много работа в борбата за връщането си на върха.

"Гледаме само себе си и това е. Трябва да се справим със сигуацията. Знаем, че ако искаме да спечелим Скудетото, трябва да съберем още много точки, много победи. Но нека първо да започнем с утрешния мач и ще говорим по-нататък", допълва опитният специалист.

Пиоли добави, че защитникът Симон Кяер е имал някои проблеми на Световното първенство в Катар, но състоянието му се подобрява постепенно. Все пак няма конкретна дата за завръщането му на терена. Същото се отнася и за вратаря Майк Манян, който има проблем с мускулно разтежение на прасеца.