Сасуоло шокира с 5:2 Милан като гост в мач от 20-ия кръг на Серия А. Грегъри Дефрел, Давиде Фратези, Доменико Берарди, Арманд Льорианте и Матеуш Енрике оформиха разгрома на шампионите. По този начин отборът на Алесио Диониси стана първият в Италия, който има петима различни голмайстори при визита на "росонерите".

Головете за домакините бяха дело на Оливие Жиру и Дивок Ориги. Милан не успя да спечелят в шести пореден мач от всички турнири, като от началото на годината имат само една победа.

Оше в началото гол на Жиру бе отменен заради засада. Това сякаш подейства мотивиращо за гостите, които започнаха да мачкат съперника. В 19-ата минута Берарди проби отдясно и центрира, намирайки непокрития Дефрел, който отблизо откри резултата. Три минути по-късно Фратези направи двойно с Берарди и реализира в близкия ъгъл на Татарушану, който не се намеси убедително.

Милан все пак реагира и секунди по-късно Жиру засече точно с глава центриране на Калабрия. След час игра дойде ред и на Берарди да отбележи, след като бе точен с глава при центриране от ъглов удар на Траоре. Тимът не Стефано Пиоли нямаше отговор на по-активната игра на гостите и до края на полувремето стигна само до една опасност, пропиляна от Ребич.

Головото шоу на гостите продължи и след почивката. В 46-ата минута Калабрия извърши нарушение в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Арманд Льорианте, който преодоля Татарушану – 1:4.

В 54-тата минута Сандро Тонали центрира от пряк свободен удар. Анте Ребич изскочи зад защитата на Сасуоло и вкара, но беше в положение на засада и голът не беше зачетен.

В 79-ата минута Матеуш Енрике и Берарди комбинираха великолепно. Първият излезе на чиста позиция и не разочарова с удар в левия ъгъл на вратата реализира петия гол. Две минути по-късно резервата Ориги беше изведен в коридор и с хубав изстрел преодоля вратаря, оформяйки крайния резултат.

Така „росонерите“ се свлякоха на четвърто място в класирането, на 12 точки от лидера Наполи, който е и с мач по-малко. Сасуоло пък е 16-и. В следващия кръг е дербито между Милан и Интер.

Милан - Сасуоло 2:5 

0:1 - Дефрел (19)
0:2 - Фратези (22)
1:2 - Жиру (24)
1:3 - Берарди (30)
1:4 - Лориент (47-д)
1:5 - Енрике (79)
2:5 - Ориги (81)