Рафаел Леао е получил уверение от Челси, че ако избере да премине при лондончани дължимите от португалеца 18 млн. евро към Спортинг Лисабон ще бъдат изцяло покрити от англиския клуб. В момента звездата на Милан преговаря за нов договор с росонерите, но вече половин година до споразумение не се стига. Причината е, че Леао дължи сериозна сума като неустойка на Спортинг, а от Милан не са склонни да поемат тези дългове.

Леао трябва да плати на бившия си клуб Спортинг 18 млн., заради разтрогването на договора на нападателя с клуба. Голаджията бе нападнат от фенове на тренировъчната база и отказа да играе повече за Спортигн, след което премина в Лил през 2018, а от там - в Милан.

Договорът на Леао с Милан изтича през 2024 г. Росонерите така и не успяват да убедят крилото за нов контракт. Според "Ла Стампа" Челси е обещал на португалеца да покрие сумата към Спортинг, ако премине в клуба от Западен Лондон.

Ако Милан не успее да убеди Леао да преподпише до края на сезона ще трябва да мисли за продажбата му през лятото. В противен случай рискува да го изпусне без пари, както се случи с Донарума и Кесие.