Златан Ибрахимович обяви завръщането си във футбола миналата седмица в свой собствен стил след операция на коляното миналата година и деветмесечна пауза. Въпреки че не изигра нито един мач за Милан този сезон, той заяви, че все още е "Богът на футбола".

Но дни след това показа другото си, уязвимо лице. Като гост в холандско шоу Ибрахимович се обади на живо в предаването и се включи в акцията за подкрепа на големия си приятел от времето на Аякс - Тийс Слегерс.

Това е холандски журналист и говорител на ПСВ, който дълго време се лекува от рак на кръвта. За съжаление преди дни Слегърс обяви, че болестта му е нелечима, въпреки всички терапии, на които се е подложил.

„Помните ли първия път, когато срещнахте Тийс?“, беше въпросът на водещия, последван от емоционален монолог на Ибра.

„Помня ли? Винаги ще го помня. Той беше единственият ми приятел в Холандия, когато бях изгубен, когато бях млад, объркан и мислех, че нямам никого там. Този журналист се появи и сам се свърза с мен, по това време журналистите не бяха мои приятели. Но той реши да се свърже сам, той направи първия контакт, срещнахме се на обяд и оттогава станахме много добри приятели. Играехме тенис заедно, излизахме, той помагаше много, той ми даде представа как работят нещата в Холандия. Той ми помогна много в първата ми стъпка в кариерата ми. Писах и за Тийс в моята книга, винаги съм му оставал благодарен за всичко, все още поддържам връзка с него и мога да кажа, че той винаги е бил в сърцето ми“, каза цитираният от "Труд" Ибрахимович, след което се обърна към Слегерс:

„Тийс, единственото нещо, което искам да кажа сега е, че те обичам, приятелю...“, каза разтърсеният Ибра и не можа да спре сълзите, което разплака и приятеля му.