Милан взе четвърта поредна победа във всички турнири, като се наложи с 2:0 над Аталанта в мач от 24-ия кръг на Серия А. Росонерите се изравниха по точки с местния противник Интер на второто място в таблицата. И двата отбора имат по 47 точки, като са на 18 зад лидера Наполи.

Мачът бе белязан и от завръщането на Златан Ибрахимович на игрището. След повече от 280 дни извън игра заради операция на коляното ветерана се появи в последните 15 минути на срещата. Със своите 41 години и 146 дни шведа се превърна в най-възрастния играч участвал с екипа на Милан в Серия А подобрявайки постижението на Алесандро Костакурта. ИБра стана и най-старият полеви играч играл в калчото в ерата на трите точки (от 1994/95 насам).

Милан тотално доминираше в мача и можеше да спечели с доста по-голям резултат, но невероятни пропуски направиха Оливие Жиру, Рафа Леао и Жуниор Месиас.

Росонерите откриха в средата на първото полувреме с малко късмет. Мощен удар от воле на Тео Ернандес срещна страничната греда, топката се върна в тялото на плонжиралия вратар Хуан Мусо и влезе в мрежата. Така на почивката резултата бе 1:0, без нито един от двата отбора да има точен удар. Аталанта нямаше никакъв удар през първата част, нещо, което не се бе случвало на бергамаските откакто ОПТА следи тази статистика (2004/05).

Вратарят на Милан Майк Менян, който се завърна в игра за първи път от 18 септември насам, нямаше никаква работа. Аталанта не отправи точен удар и през второто полувреме.

След пропуските на Месиас, Жиру и Леао, се стигна до втория гол. Той падна 3 минути преди края. Вкара го Жуниор Месиас, който се измъкна зад защитата при пас на Леао и леко копна топката над хвърлилия се в краката му вратар Мусо. Това е втори пореден мач с гол за Месиас.

Аталанта губи втора поредна среща, след провала 1:2 срещу Лече в миналия кръг. Бергамаските остават с 41 точки в актива си на шестото място в таблицата.