Спомняте ли си хита на Джани Моранди "Ти си силен, татко". Беше 1976 г. и от тогава минаха 50 години, но за щастие има Уикипедия. Баща му Паоло беше силен, много силен. Играеше в защита и затова не вкара много голове, въпреки че игра дълго. За 627 мача в Серия А Паоло Малдини вкара 29 пъти. Можем да добавим и още 3 попадения в Шампионската лига и един за Купата на Италия. От тези 33 гола той има един във вратата на големия враг Интер.

На сина му Даниел не му беше нужно много време да вкара във вратата на нерадзурите. След почти 30 години фамилия Малдини отново наказа Интер. Даниел Малдини вкара първия гол при победата на Специя с 2:1 над Интер. С това попадение синът на Паоло Малдини се нареди до татко си. Двамата имат по един гол във вратата на нерадзурите. Баща му Паоло се разписа срещу Интер през ноември 1994 г. Тогава той вкара единствения си гол срещу градския противник при равенството 1:1 в Серия А.

От тогава минаха 10 838 дни. 28 години, 3 месеца и 19 дни.

Паоло Малдини завърши кариерата си като играча с най-много участия в Дерби дела Мадонина (56). Сина му Даниел е едва на 21 г. и този сезон има два гола - срещу "своя" Милан на "Сан Сиро" и сега срещу Интер. Куриозното е, че единствения гол на Даниел за Милан е срещу Специя!