"Не мога да тичам повече". Фразата е има авторски права от Били Костакурта. Бившият защитник на Милан каза това през май 2007 г. когато се отказа от футбола вкарвайки дузпа срещу Удинезе. Със своите 41 години и 25 дни и до днес той е най-възрастният голмайстор в историята на Серия А. Това изречение никога няма да излезе от устата на Златан Ибрахимович, който ако не друго, благодарение на божественото си усещане - ще спре да бяга и ще започне да лети по терена. Въпреки това тази вечер в Удине Ибра ще има още една възможност да изпревари Костакурта и да стане най-възрастният голмайстор в шампионата.

Съперникът е същият - Удинезе - и може би това ще означава нещо. А освен всичко друго Ибра е готов да играе като титуляр и треньора Пиоли е избрал него. Като изключим невероятните рекорди, Златан ще бъде титулярен централен нападател на Милан на 41 години, пет месеца и 15 дни. Това означава, че той е много по-добре физически, отколкото някой си е представял след операцията през май на лявото му коляно. Шведът ще бъде предпочетен пред Дивок Ориги, естествената алтернатива на наказания Жиру, който разочарова много през последните месеци.

„Ибрахимович преживява всичко това със съотборниците си, той няма да бъде в Шампионската лига, но знае, че по време на съставянето на списъците не беше в състояние да играе. Тогава е наясно, той иска да играе винаги и да печели винаги. Той е уникален по сила и решителност. Златан е добре, няма 90 минути в краката си, но е готов", обяви треньорът Пиоли.

Минутите ще бъдат 45, най-много 60, но от Милан се надяват да ги направят достатъчно. Ибра не е бил титуляр от 23 януари 2022 г., но току-що беше повикан отново от Швеция и в трите мача с Аталанта, Фиорентина и Салернитана.

Присъдата на Пиоли за списъка за Шампионската лига рискува отново да стане актуална следващия месец. Милан трябваше да достави листата с играчите за директната елиминация, когато Ибра вече тренираше, но все още не се беше върнал на терена. Пиоли го изключи (и остави Бало-Туре, Ребич и Ориги), но е лесно да се каже, че Златан със своя опит ще бъде полезен.