Милан продължи с разочароващите си изяви в последно време, след като загуби с 1:3 гостуването си на Удинезе. Така “росонерите” не успяха да победят в четвърти пореден мач. Домакините изковаха победата след голове на Рикардо Перейра (9), Бето (45+5) и Кингсли Ехизибу (70), докато “росонерите” бяха стигнали до изравнителен гол след точно изпълнение на Златан Ибраймович (45+2) от дузпа…при втория си опит. Шведът, който започна като титуляр, стана най-възрастният голмайстор в Серия А със своите 41 години и 166 дни, изпреварвайки легендата на Милан Алесандро Костакурта (41 г и 25 дни).  

С този резултат Милан се отдалечава още повече от лидера в класирането Наполи и към момента е на 4-та позиция с 48 точки, но петият Рома е с 47 и мач по-малко. Води Наполи с 68, пред Интер 50 и Лацио с 49. И трите тима са с мач по-малко от “росонерите”. Удинезе е на 8-та позиция с 38 т.

Двубоят се разви по перфектния начин за домакините, които поведоха в резултата в 9-та минута. Пас на Бенасер бе пресечен от Самарджич, който проби към вратата на Милан и намери на стрелкова позиция Перейра. Аржентинецът с лекота реализира за 1:0 и Удинезе поведе в резултата.

Милан отговори с много опасен удар на Ибрахимович от фаул, а след това и шут на Салемакерс спря в ръцете на Силвестри. Малко след това вратарят на домакините се справи и с удар на Леао. “Росонерите” все пак изравниха резултата при странни обстоятелства в самия край на полувремето. Яка Бийол игра с ръка след центриране на Леоа и след преглеждане на положението с ВАР главният рефер отсъди дузпа. Ибрахимович изпусна наказателния удар, но трябваше да повтори изпълнението заради това че, Бето бе влезнал в наказателното поле преди удара на шведа. При повторното изпълнение Ибра не сбърка и направи 1:1, за да запише името си в историята.

Това обаче не бе всичко за първата част и в заключителните минути Удинезе поведе за втори път в резултата. Същият Бето, заради когото дузпата бе повторена, направи 2:1 след асистенция на Съксес.

Милан опита да се върне в мача в началото на второто полувреме, но Тиау стреля с глава в ръцете на Силвестри. Малко след това Ибра и Бало-Туре внесоха напрежение в наказателното поле на домакините, но последният прати топката над вратата.

Удинезе затвори мача в 70-та минута, когато Кингсли Ехизибуе вкара трети гол. Нидерландецът се възползва от хубаво подаване на Удоджи от крилото и с лекота на метри от вратата направи 3:1.

Удинезе - Милан 3:1
1:0 Рикардо Перейра 9’
1:1 Златан Ибрахимович 45+2’-дузпа
2:1 Бето 45+5’
3:1 Кингсли Ехизибу 70

Удинезе: Силвестри, Перес, Бийол, Родригес, Удиджи (89 - Зегелар), Перейра (81 - Арслан), Уолъс, Самарджич (73 - Ловрич), Ехизибу (88 - Ебозели), Съксес (74 - Товен), Бето

Милан: Менян, Тиау, Томори (76 - Калабрия), Калулу, Салемакерс (64 - Ребич), Бенасер (64 - Крунич), Тонали, Бало-Туре, Диас (76 - Ориги), Леао, Ибрахимович (76 - Де Кетеларе)