Стефано Пиоли може да има още две попълнения към лазарета след паузата за националните отбори. Лоши новини дойдоха за защитника Пиер Калулу и ветерана Златан Ибрахимович. В момента Милан има 16 играчи, които изпълняват международни задължения и въпреки че Жуниор Месиас е единственият контузен при росонерите, може да има повече работа за медицинския персонал в Миланело през следващите дни.

"Гадзета дело спорт" потвърди, че Пиер Калулу се е завърнал по-рано от престоя си в младежкия тим на Франция, съобщавайки за оплаквания за незначителен проблем с прасеца. Калулу не беше замесен в неотдавнашната загуба на френския тим с 4:0 срещу техните връстници от Англия.

Според медиите във Франция контузията на Калулу е само лек проблем, но все пак достатъчно сериозен, за да оправдае ранното му напускане на отбора, което означава, че той ще пропусне приятелския мач срещу Испания във вторник следобед. Италианските медии обаче твърдят, че Калулу няма да играе срещу Наполи в неделя вечерта, че дори има съмнение дали ще е на линия за мачовете с Наполи в Шампионската лига в средата на месеца. 

Освен това Златан Ибрахимович съобщи за проблем, докато беше в националния отбор на Швеция.41-годишният футболист съобщи за болки, след като проведе индивидуални тренировки, докато беше с националите на своята страна.

И двамата ще докладват на Миланело за допълнителни медицински прегледи през следващите дни, а разясненията относно съответните състояния на Калулу и Ибрахимович ще бъдат предоставени по-късно през седмицата.