Звездата на Милан Рафаел Леао има 15 дни, за да реши дали ще подпише нов договор при росонерите или клуба ще търси други варианти. Двете страни преговарят от месеци, но до споразумение така и не се е стигнало. "Гадзета дело спорт" пише, че шефовете на Милан са поставили последна оферта за португалеца и срока е до края на четвъртфиналите с Наполи в Шампионската лига.

Милан на няколко пъти предлага контракт на крилото, но той продължава да иска клуба да плати цялата сума, която Леао дължи на Спортинг, заради разтрогването на договора му преди години. Португалецът трябва да плати около 10 млн. евро на бившия си тим. Росонерите не са готови да поемат този разход плюс сериозното увеличение на заплатата на Леао.

Португалецът не е вкарвал гол за клуба от януари. Леао все пак блесна за националния си тим, като вкара едно попадение, направи асистенция и пропусна дузпа в мача с Люксембург.

Тъй като бъдещето на Рафаел Леао все още е несигурно, "Тутоспорт" твърди, че Николо Дзаниоло е една от целите на Паоло Малдини за лятото, но Джонатан Дейвид от Лил също е наблюдаван отблизо от гигантите от Серия А.

Националът на Канда не би бил естествен заместник на Леао, като се има предвид, че той е типичен централен нападател, но Милан ще използва приходите от продажбата на Леао, за да изкуши 23-годишния играч, който е отбелязал 21 гола в 30 мача с Лигата 1 страна този термин.