Нападателят на Наполи Виктор Осимен увери, че ще бъде готов за четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Милан. Нигериецът пропуска мача с росонерите в първенството утре вечер, заради контузия получена в националния тим. Голаджията, който е топреализатор в Серия А през сезона е сигурен, че ще играе срещу Милан в Шампионската лига. Първият мач е на Сан Сиро на 12 април, а след това решаващият на Стадио Диего Армандо Марадона на 18 април.

„Травмата не е нищо сериозно, но искам да отделя тези 10-12 дни за почивка и възстановяване“, каза Освенхен пред TG5. „Надявам се да бъда там, но също така докторите ми казаха и съм убеден, че ще бъда на терена срещу Милан".

Междувременно Наполи има 19 точки преднина пред втория Лацио и тази разлика може да бъде увеличена този уикенд.

„Всички сме щастливи и даваме всичко от себе си, за да сбъднем мечтата си. Ние сме близо до целта и нямаме търпение тази мечта да стане реалност. Неапол е необикновен, толкова страстен. Никога не съм получавал толкова много любов и нямам търпение да празнувам титлата с феновете на стадиона и по улиците", обяви Осимен.

Осимен се превърна в герой за младите фенове на Наполи, много от които се опитват да подражават на тяхната икона, като копират неговата защитна маска и изрусена коса, въпреки че някои също се опитаха малко прекалено много и „почерняха“ за карнавала. Нигерийският национал беше попитан за проблема с расизма и какво може да се направи по въпроса през 2023 г.

„Ще използвам всичко, с което разполагам, за да победя расизма. Не е хубаво да бъдете съдени по цвета на кожата си. Всеки родител трябва да накара децата си да разберат, че това не е наред. Моят партньор е бял, както и много от приятелите ми и аз ги обичам всички. Трябва да сложим край на расизма, защото уврежда психологически толкова много деца".