Португалският нападател на Милан Рафаел Леао, който асистира на Оливие Жиру за попадението му срещу Наполи при равенството 1:1 в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига и класирането за полуфиналите, заяви, че е много щастлив в клуба.

Договорът на Леао изтича през юни 2024-а, а преговорите за подновяването му продължават вече година, но той намекна, че би се радвал да остане.

"Много съм щастлив тук. Винаги го казвам. За мен е чест да защитавам тази фланелка. Нямам думи за всички хора, които работят с мен всеки ден, за да ставам все по-добър играч. През миналия сезон се справих добре в Серия А и исках да покажа, че мога да го направя и в Шампионската лига. Мисля, че го правя. Благодаря на треньора и съотборниците ми", коментира футболистът и добави:

"Доволен съм. Искам да продължа да мечтая, да се целя по-високо. Всички състезатели в клуба мечтаем да спечелим Шампионската лига. Близо сме и ще опитаме да стигнем до края."

По повод атаката, при която асистира на Жиру за попадението в 43-ата минута, пред Sport Mediaset Рафаел Леао заяви: "Винаги опитвам да ангажирам противниковите състезатели. Ако не мога сам да отбележа, търся съотборниците си, така че когато преодолях двама, видях Жиру и знаех, че той може да отбележи."

Милан се класира за полуфиналите в Шампионската лига след общ резултат 2:1 и очаква победителя от двойката между Интер и Бенфика.