Играчите на Милан бяха на спявка пред агитката на тима след кошмарното поражение с 0:2 от Специя. Целият тим се събра край рекламните пана зад вратата, където бяха ултрасите на росонерите и шефовете на агитката разговаряха с тях.

Защитникът Симон Кяер признава, че Милан не знае защо играе толкова зле срещу отбори като Специя и обяснява какво се случи във финалната конфронтация с ултрасите. Росонерите изпуснаха златна възможност в битката за топ 4, след равенството на Лацио и загубата на Аталанта.

„Казаха, че тази вечер не направихме достатъчно, но има мач във вторник, който трябва да е фокуса. Да забравим за днес и да се подготвим за нова война“, каза Кяер пред DAZN и Sky Sport Italia. Защитникът беше попитан дали играчите са искали срещата с феновете си или всъщност са били привикани от лидерите на ултрасите.

„Не съм сигурен кой започна това, честно казано. Виждах го по положителен начин, бях изненадан от това как нашите фенове бяха близо до нас през цялото време, дори когато играехме зле. Осъзнавам, че може да не изглежда добре, но те бяха зад нас".

Със сигурност не е първият път, когато Милан губи точки срещу преодолими отбори. Особено около мачовете в Шампионската лига. Имаше равенства с Емполи, Болоня, Кремонезе, а сега и загуба от Специя. В последните 15 мача Милан има 4 победи, 7 равенства и 4 загуби.

„Ако знаех как да разреша този проблем, щяхме да сме в различна позиция този сезон. Трудно е да се разбере защо страдаме толкова много срещу тези тимове и изгубихме толкова много точки. Това просто не беше достатъчно и трябва да подобрим този аспект от представянето си. Ние сме Милан, трябва да сме по-доминиращи в тези мачове и да поемем инициативата. Колкото до гола, беше корнер и те вкараха, това са инцидентите, които могат да променят всяка среща.”

Полуфиналът от Шампионската лига с Интер тежеше ли на съзнанието на Милан, когато влизаше в мача със Специя?

„В нашата работа трябва да можем да забравим миналия мач и да се съсредоточим изцяло върху настоящето. Манталитетът и подготовката трябва да са еднакви, независимо какъв е мачът. Сега трябва да забравим днес и да се върнем на работа утре с нова нагласа. Няма друг вариант.”