Милан се споразумя с нападателя на Лацио Лука Ромеро и той ще бъде играч на росонерите през следващия сезон. Стефано Пиоли и компания имат много работа на трансферния пазар, след отстраняването на директорите Паоло Малдини и Рики Масара. Сред основните приоритети е да се подобрят опциите по фланговете, за да отговарят на атакуващия подход на треньора Стефано Пиоли.

Множество източници, включително Sportitalia, MilanNews.it и Tuttomercatoweb, са уверени, че са договорени условия за петгодишен договор с Лука Ромеро, който става свободен агент в края на този месец. Съобщава се, че медицинските му прегледи са насрочени за 7 юли. Днес пък в Милано за прегледи пристигна Рубен Лофтъс-Чийк. Той преминава в Милан от Челси за около 20 млн. евро.

Междувременно Sky Sport Italia твърди тази вечер, че Милан също се интересува от 22-годишния Синго, чийто договор с Торино изтича през юни 2024 г. Националът на Кот д'Ивоар е десен бек и може да играе и в по-напреднала роля. Той вече е свързван с Ювентус и Интер, така че има конкуренция за неговия подпис.