Според Sky Sport Italia Милан няма да може да привлече Давиде Фратези, който се очаква да се присъедини към Интер през следващите дни. Халхфът на Сасуоло е трансферна цел и на двата гранда от Милано. Днес ръководството на росонерите направи среща с колегите от Сасуоло, на която ръководството на неровердите е информирало Милан, че Фратези ще се присъедини към Интер.

Италианският национал се очерта като една от целите на Милан да замени Сандро Тонали след подписването на Рубен Лофтъс-Чийк. Медиите твърдят, че директорите на Сасуоло са казали на Милан, че Интер не само води в надпреварата за подписа на италианския полузащитник, но и че нерадзурите могат да финализират покупката му в следващите 48 часа.

Очаква се Фратези да се присъедини към Интер при първоначална сделка за наем със задължение да бъде купен за 25 милиона евро, а в Сасуоло отива младока Самуеле Мулатиери, оценен на 8 милиона евро.

Фратези каза по време на пресконференция през юни, че не иска да се мести в чужбина и иска да подпише с топ клуб в Серия А, вероятно да играе в полузащита с трима играчи. Той също така похвали Николо Барела, като каза, че италианецът е негов пример за подражание. Смята се, че Фратези вече е договорил лични условия с Интер. Рома също се интересува от 23-годишния футболист, но според Sky Sport Фратези ще се присъедини към нерадзурите.