Новото попълнение на Милан Рубен Лофтъс-Чийк ще играе с номер 8 в тима на росонерите. Той взе екипа на току що напусналия Сандро Тонали. Английският халф призна, че винаги е искал да играе за Милан.

"Чест е да нося този екип. Да бъда в клуб с такава велика история. Нямам търпение да започна. Винаги съм искал да дойда тук", обяви Лофтъс-Чийк.

С екипа с номер 8 преди него и Тонали са играли легенди на Милан като Роберто Донадони, Звонимир Бобан, Деметрио Албертини, Марсел Десаи, Франк Рийкард и Карло Анчелоти.

"Изкарах 20 години в Челси, но това е специален момент за мен. Започва нова глава в кариерата ми и в живота ми. Да го направя в Милан е невероятно. Следя Милан особено откакто Томори дойде тук. Мисля, че Фик ще е прекрасен пример за мен за тази нова авантюра далеч от Англия. Фактът, че спечели титлата с Милан и постигна големи неща с този клуб ми дава увереност, че и аз ще мога да се справя. Преди обичах да гледам Кака. Леао? Играе на неверотно ниво. Един от най-добрите в света", завърши Лофтъс-Чийк.