Милан е на път да обяви привличането на швейцарския национал Ноа Окафор от Ред Бул Залцбург, твърдят в Италия. Според различните източници сделката е за около 15 млн. евро, като в нея има и допълнителни бонуси. 23-годишният нападател трябва да мине прегледи в събота и да подпише официално своя договор.

Окафор вкара 34 гола в 110 мача за Залцбург, включително и срещу „росонерите“ в двубой от Шампионската лига през миналия сезон. Той бе привлечен в Залцбург от Базел през януари 2020 година срещу 11.2 млн. евро.

Интересното е, че Окафор вкара първия си гол за националния отбор на Швейцария срещу България на 15 ноември 2021 година, когато нашите загубиха с 0:4 визитата си в Люцерн.

Милан продължава преговорите и с Виляреал за привличането на крилото Самуел Чуквуезе. В Италия твърдят, че „росонерите“ са оптимисти, че ще успеят да договорят бързака за 30 млн. евро.

Това лято Милан успя да се подсили с петима нови играчи, като вложи добре парите от продажбата на Сандро Тонали в Нюкасъл. „Росонерите“ привлякоха Марко Спортиело, Лука Ромеро, Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк и Тижани Райндерс.