Италианската футболна федерация FIGC официално обяви решението си да третира британски и швейцарски футболисти като граждани на ЕС за целите на регистрацията на играчитне в отборитте. Италианските клубове могат да подпишат само с двама играчи извън ЕС на сезон, проблем, с който Милан се сблъска това лято, след като направи ход за Рубен Лофтъс-Чийк, оставяйки ги само с един свободен слот за играч извън ЕС.

Нито Великобритания, нито Швейцария са част от Европейския съюз, въпреки че швейцарците сда част от Шенгенското пространство. Както беше обявено днес, футболистите в Италия с британско и швейцарско гражданство вече се считат за еквивалентни на гражданите на ЕС във всички отношения, промяна, която се прилага от сезон 2023-24 нататък.

Решението сега означава, че Милан разполага с два свободни слота за играчи извън ЕС в отбора. Единият от тях ще бъде зает от крилото на Виляреал Самуел Чуквуезе, но другият е свободен, което дава на клуба повече гъвкавост на трансферния пазар.

В Рома също ще са доволни, защото там са Крис Смолинг и Тами Ейбрахам. Освен това Вълците са спрягани като бъдеща дестинация за нападателя на Евертън Доминик Калвърт-Люин.