Новият полузащитник на Милан Тияни Рейндерс потвърди, че е отхвърлил оферта от Барселона, за да се присъедини към росонерите. 24-годишният нидерландец смени АЗ Алкмаар с миланския клуб миналата седмица, сключвайки сделка на обща стойност около 20 милиона евро. Той подписа петгодишен договор с клуба.

Милан не е почивал, откакто продаде Сандро Тонали на Нюкасъл Юнайтед, като взе шестима играчи този месец, включително Рейндерс. Очаква се Самуел Чуквуезе от Виляреал да бъде седми съвсем скоро. Говорейки пред "Гадзета дело спорт", Рейндерс първо коментира какво е чувството да си част от отбора на Милан.

„Бях впечатлен още от първия ден. Веднага разбрах, че съм в голям клуб, различен от размера на АЗ Алкмаар, с който бях свикнал", обяви халфът. Той засегна най-ярката страна на росонерите.

„Феновете. Да видиш как ни подкрепят е много яко. И като дете винаги съм гледал Милан по телевизията, сам или с баща ми, винаги съм знаел, че Милан е страхотен клуб.”

Холандецът обсъди своите познания по италиански език.

„Ъм, още е рано. Тук ме учат на няколко думи: „как си“, „добро утро“, прости неща. Следващата стъпка е да си намеря дом в Милано, защото все още не съм измислил къде ще остана. Ще го направим, когато се върнем от турнето.“

Накрая Рейндерс потвърди, че е отхвърлил Барселона, за да завърши трансфера си в Милан.

„Да, но бях направил своя избор. Бях говорил с Монкада и Пиоли… и в този момент вече бях взел решение, включително със семейството си. Вече бях решил, че ще играя за Милан.”

Рейндерс привлече вниманието на Милан, след като блесна с АЗ Алкмаар през миналия сезон, като отбеляза седем гола и направи 12 асистенции в общо 54 мача.