Новото попълнение на Милан Самуел Чуквуезе призна, че е смятал офертата на Милан за „шега“ и е получил съвет от звездата на Наполи и негов съотборник в националния тим на Нигерия Виктор Осимен. „Той каза да не се колебая и да подпиша.“

24-годишният играч завърши трансфера от Виляреал срещу 20 милиона евро плюс до 8 милиона евро в различни добавки и бонуси, свързани с представянето. Чуквоезе говори пред официалния уебсайт на Милан за решението си и разкрива, че почти не е повярвал, когато гигантите от "Сан Сиро" направиха първата си оферта.

„Беше лудост, бях малко нервен. Феновете на Милан ми изпращаха съобщения, те са страхотни хора и това беше една от причините да дойда тук. Когато ми казаха за офертата, помислих, че се шегуват. Въобще не се колебах".

Чуквуезе се надява да последва стъпките на своя колега от Нигерия Осимен, който спечели Скудетото и взе короната за голмайстор на сезона в Серия А.

„Осимен ми каза: „Самуел, Милан е най-добрият клуб, не се колебай да подпишеш с тях. Те са фантастични, феновете са невероятни, те са луди по футбола. Той също имаше основна роля в това да ме накара да подпиша с Милан, тъй като каза, че трябва да дойда в Италия.“

Двамата също така се шегували кой ще спечели, когато отборите им се изправят лице в лице. Милан победи Наполи с 4:0 насред "Марадона" миналия сезон, а освен това отстрани Адзурите от Шампионската лига.

Чуквуезе беше привлечен да играе на дясното крило и призна, че се опитва да се учи от Ариен Робен, както и от своя герой от Милан Рикардо Кака. Треньорът Стефано Пиоли може да се наложи да следи теглото му, тъй като нападателят призна, че няма търпение да опита италианските ресторанти.