Милан разгроми Торино 4:1 в първия си домакински мач за сезона в Серия А. Росонерите вече имат пълен актив от 6 точки след два кръга. Оливие Жиру и Кристиян Пулишич отново блестяха, както беше преди седмица. Американецът откри, а французина вкара две дузпи. Тео Ернандес също се разписа за успеха.

Торино остана с една точка от първите два кръга и вече 38 години не са побеждавали Милан на „Сан Сиро” в Серия А.

Росонерите направиха идеален старт на сезона с победа 2:0 в Болоня, като попадение в дебюта си направи Кристиян Пулишич. Треньорът Стефано Пиоли заложи на същите 11, които започнаха и в първи кръг. Исмаел Бенасер остава единственият отсъстващ с контузия.

Торино беше подложен на критики за равенството 0:0 с Каляри и остава в процес на работа на трансферния пазар, но Иван Юрич винаги прави отборите си трудни за побеждаване. Единствената промяна в състава на Биковете бе включването на Радонич на мястото на Карамо. Торино победи 2 пъти миналия сезон Милан, като изхвърли този противник от Купата на Италия.

Още в третата минута Тео Ернандес стреля с глава, но неточно. Леао също опита своя късмет, но Милинкович-Савич спаси.

Последваха спокойни 20-ина минути без сериозни положения, докато Милан не избухна. Прекрасна контраатака на росонерите мина през подаване на Пулишич към Лофтъс-Чийк вдясно. Той напредна и пусна топката успоредно на вратата. Пулишич я настигна на далечната греда и реализира във втори пореден мач.

Американецът се нареди в елитен списък с играчи, които са вкарали в първите си два мача в Серия А за росонерите откакто се дават три точки за победа (1994/95) – Оливер Бирхоф, Андрий Шевченко, Марио Балотели и Жереми Менес.

Само 3 минути след това обаче Торино изравни. Илич опита удар от разстояние, не уцели добре топката и тя падна идеално в наказателното поле за Пер Схурс, който я отклони в мрежата за 1:1.

Малко преди паузата дойде най-спорния момент в мача. След центриране отляво Жиру отклони леко топката, тя се докосна до ръката на Схурс и след това в главата му. ВАР извика рефера Мариани да прегледа ситуацията и той посочи бялата точка. Жиру бе точен от дузпата за 2:1.

Това е пети пореден мач от Серия А, в който Жиру се разписва, като той има общо 7 гола в тези срещи. Едва за втори път в кариерата си французина вкарва в пет поредни кръга в големите 5 първенства на Европа.

В добавеното време на първата част росонерите вкараха и трети гол. Леао и Ернандес комбинираха прекрасно на левия фланг, като португалеца изведе французина в добра позиция и той просто копна топката над вратаря Милинкович-Савич.

След 60 минути футбол Милан получи още една дузпа. Рафа Леао проби отляво и центрира, но Райндерс пропусна. При повторенията се видя, че Схурс е настъпил по глезена Леао и след нов преглед с ВАР Мариани пак даде дузпа.

Жиру бе точен отново от бялата точка за 4:1. До края Торино така и не успя да сътвори нещо, а Милан спести сили.

МИЛАН – ТОРИНО 4:1

1:0 Пулишич 33, 1:1 Схурс 36, 2:1 Жиру 43 дузпа, 3:1 Ернандес 45+2, 4:1 Жиру 65 дузпа

МИЛАН: Менян; Калабрия, Тиау (79 Кяер), Томори, Тео Ернандес (87 Флоренци) ; Лофтъс-Чийк (66 Муса), Крунич, Райндерс; Пулишич, Жиру (66 Чуквоезе), Леао (66 Окафор)

ТОРИНО: Милинкович-Савич; Схуурс, Буонджорно, Родригес; Беланова (59 Лазаро), Ричи, Илич (46 Линети), Войвода; Влашич, Радонич (59 Карамо); Санабрия (21 Пелегри)