Защитникът на Милан Симон Кяер се извини на феновете след загубата с 1:5 в Дерби дела Мадонина. Росонерите загуби за пети пореден път от градския съперник Интер. Трудностите на Милан срещу нерадзурите продължават цяла година. Те загубиха в Серия А, Суперкупата на Италия и Шампионската лига. В тези пет срещи те допуснаха 12 гола и отбелязаха само един - на Рафаел Леао тази вечер.

„Резултат като този в дерби наистина ти тежи. Съжалявам за феновете, но Интер бяха по-умни от нас в някои ситуации. Бяхме в мача до третия гол. Това е пътуване, на което сме и трябва да се върнем на работа от утре“, каза Кяер пред DAZN и Sky Sport Italia. „Бяхме в битката до третия гол. Интер не създаде толкова много положения за гол, но вкара два гола и това е играта им".

Въпреки че знае много добре, че Интер е опустошителен на контраатака, Милан по-скоро играе в тяхното русло за няколко от головете. „Знаехме, че това е стилът на Интер, но се надявахме, че с нашия начин на игра можем да спечелим, играейки в стила на Милан. Те се справиха добре преди всичко с включванията на своите халфове, така че трябва да работим върху това. Основното е, че Милан винаги ще се стреми да играе нашия стил на футбол, дори срещу Интер. Проектът продължава и не трябва да забравяме цялата добра работа, която е свършена досега.”

Кяер първоначално не трябваше да бъде в титулярните 11 за този мач, но беше призован, защото Фикайо Томори беше наказан, а Пиер Калулу - контузен. Милан имаше 100 процента рекорд в Серия А до момента с три победи от три, но Интер остава едноличен лидер сега, следван от Ювентус.