Треньорът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че Раде Крунич ще отсъства за следващите няколко мача и смята, че има „преувеличена негативност“ около Милан и Рафаел Леао след победата с 1:0 над Верона. Росонерите имаха остра нужда от добър резултат след мрачното представяне и поражението в дербито с Интер (1:5) и нулевото реми в Шампионската лига у дома срещу Нюкасъл Юнайтед.

Тъй като Тео Ернандес и Давиде Калабрия бяха контузени, Пиоли промени системата на 3-4-3, а ранната контраатака на Рафаел Леао се оказа достатъчна, за победата над Верона.

„Ние винаги играем за победа. Това е много важна победа, особено след трудната седмица, през която преминахме“, каза Пиоли пред DAZN. „Верона играха добре между линиите и бяха много агресивни. Този резултат ще ни се отрази добре. Разбрахме, че Калабрия и Тео няма да могат да играят вчера следобед, но реакцията на тези, които заеха мястото им, беше фантастична"

Техните отсъствия също ли допринесоха за промяната на формацията на Милан?

„Никога не съм вярвал, че печелите игри с тактически системи, но го правите с правилните концепции. Отборът не се бореше с многото промени, ако не друго, проблемите бяха причинени от физическия подход на Верона. Може би на моменти изграждаме атаките твърде бавно, но играхме като отбор.”

Леао отново беше точен в Серия А,. За първи път откакто е в Милан португалеца се разписва в три поредни срещи от първенството.

„Често има преувеличен негативизъм около моите играчи. Това е много отговорна група, всяка грешка на един съотборник е грешка за всички. Рафа следва своя път, той трябва да продължи да расте и за да станеш наистина велик играч, трябва да се научиш да се справяш с напрежението и високите очаквания. Той направи каквото трябваше. На моменти започва силно и се отклонява от играта, но тук е щастлив.”