Милан не е печелил Шампионската лига от 2007 г., но въпреки това все още е вторият най-успешен клуб в турнира след Реал Мадрид. Звездата на росонерите Рафаел Леао обеща, че в следващите години сметката от 7 КЕШ на клуба ще се увеличи. Португалецът обяви, че иска да печели големи неща с Милан и затова подписа нов договор.

Крилото вкара победния гол срещу Верона през уикенда и това е трети пореден мач в Серия А с попадение за него. Мнозина обаче го критикуваха след представянето срещу Нюкасъл на старта на Шампионската лига, мач в който росонерите направиха само 0:0, въпреки че отправиха 25 удара.

Говорейки пред GQ Portugal Леао първо си припомни загубата на полуфинала в Шампионската лига срещу Интер.

„Имаше някои играчи, които ни липсваха заради травми и Интер очевидно превъзхождаше. Имат много добър отбор, както като титуляри, така и от резервната скамейка и това направи разликата в двата мача. Аз вярвам, че нашия клуб е на прав път. Успяхме да стигнем до полуфиналите в Шампионската лига. Сега целта на клуба трябва да бъде да продължи нагоре и да надгражда, да продължи да бъде силен".

„Сигурен съм, че Милан скоро ще спечели Шампионска лига, което е нашата цел. Говоря от свое име, аз съм млад, аз съм играч, който иска да печели големи неща, Шампионската лига мисля, че е мечтата на всеки играч и ние работим за това.”

24-годишният португалец говори за опита, въпреки сравнително ниската средна възраст на росонерите. „Въпреки че сме млади, вече сме изиграли повече от 50 мача в Серия А, повече от 20 в Шампионската лига, вече имаме известен опит. Можем да използваме този опит и свежестта на младостта и да ги приложим на терена, за да постигнем целите си.“

Леао говори и за това, дали ще остане дълго в клуба. "Никога не казвай никога, но аз съм в клуб, който ме прие много добре. Сега поднових договора си, ако мислех да напусна, нямаше да го подновя, фокусиран съм върху правенето на страхотни неща в следващите две или три години с Милан. Саудитска Арабия?  През последните дни парите си казаха думата, но за мен Шампионска лига струва повече от заплата от 10 милиона евро, например."