Президентът на Дженоа Алберто Дзангрило беше бесен след поражението с 0:1 от Милан, като твърдеше, че голът на Кристиан Пулишич е трябвало да бъде отменен заради игра с ръка, а вратарят на росонерите Майк Менян трябва да бъде наказан за дълго за "опит за убийство". Грифоните се държаха на "Мараси" в продължение на 86 минути, преди Пулишич да овладее центриране на Юнус Муса с гръб към вратата, да се обърне и да стреля в мрежата - 1:0. Останаха съмнения за игра с ръка.

ВАР дълго разглежда ситуацията от различни ъгли, но не успя да намери убедително доказателство, че Пулишич е контролирал топката с ръка, а не само с гърди. Така решението на съдията на терен Пичинини остана - гол.

"Тук съм, за да поискам уважение към 35 000 души, които бяха тук, на стадиона. Алберто Джилардино не е тук, защото в противен случай ще получи наказание. По този начин аз ще получа наказание, тъй като това няма значение", заяви Дзангрило. "За всички е ясно какво се случи тази вечер. Когато има някакво основателно съмнение, ние винаги сме тези, които страдат, колкото и да е смешно. Ние сме по-силни дори от това и ще го докажем".

"Чакахме две минути, беше ми казано, че когато няма сигурност в нещо нередно, първоначалното решение на съдията остава в сила. Така че аз се прекланям пред това, просто е странно, че първоначалното решение винаги изглежда е срещу нас".

Драмата продължи и в продълженията, когато Майк Менянбеше изгонен след преразглеждане от ВАР за нарушение срещу Кейлъб Екубан извън наказателното поле. Двамата се сблъскаха тежко. След това вратарят на Дженоа Хосеп Мартинес също видя червения цвят за втори жълт картон, тъй като бе отишъл в атака при корнер и фаулира Муса.

"Като медик мога да опиша тази постъпка като опит за убийство. Ето това е."

Президентът Дзангрило продължи тирадата си срещу властта, въпреки че през този сезон неговият отбор победи Лацио и Рома, както и удържа равенство 2:2 с Наполи. "Да виждаме стадиона по този начин ни помага да оцелеем в един все по-неравноправен свят, в който обичайните заподозрени винаги излизат начело и понеже са начело, някак си успяват да прокарат идеите си и на футболния терен. Състоянието на духа е като на воин, който има зад гърба си батальон от доблестни войници, които всяка седмица дават всичко от себе си. Ние сме разумно убедени в силните си страни и както винаги в живота, накрая се появяват истинските ценности".

"Когато се изправяме като Давид срещу Голиат, се намираме в свят, в който само единият винаги ще победи. Няма смисъл да лицемерничим. Следващия път сме без вратаря си, защото беше изгонен, ще видим колко мача ще получи Менян за нарушението. Във всеки случай играем в две напълно различни лиги."

"Не съм ядосан. Огорчен съм, защото това е спорт, който понякога е съсипан. Това, което се случи в последните пет минути, е ясно на всички. Или сме страхливци и се опитваме да вземем хората на подбив и моето присъствие тук е безполезно, или можем да се опитаме да анализираме случилото се. Всички видяхме, че Пулишич докосна топката с ръка и е даден гол".