Милан откри своя неочакван герой на вратата през уикенда, когато Оливие Жиру трябваше да сложи ръкавиците за финалните минути в срещата с Дженоа и да предотврати голове положение, за да опази вратата си суха. Социалните мрежи превъртяха от шеги по този повод, но не на шега „росонерите“ решиха да пуснат вратарски екип с името на французина в своя фенски магазин.

Зеленият екип се отличава драстично от традиционните черни, червени и бели цветове, с които полевите играчи представляват тима в историята, но ето, че дойде време и за подобно екстравагантно решение.

Снощи Оливие Жиру се превърна в част от историята на Милан със смелото си изпълнение на вратата във финалните минути на мача срещу Дженоа. Клубът реши да го почете с включването му в списъка на вратарите. В допълнение феновете могат да закупят специална вратарска тениска с Жиру №9 на гърба“, гласи официално съобщение на клубния уебсайт.

Причината френският национал да влезе в тази роля бе, че титулярният страж Майк Менян получи червен картон, а Стефано Пиоли бе изчерпал правото си на 5 смени. Резултатът в крайна сметка остана 0:1.