Пълен хаос цари около следващото издание на Суперкупата на Италия. От тази година състезанието ще бъде турнир с повече участници, а не както досега шампиона и носителя на купата. Според информациите в Италия Наполи и Фиорентина обмислят да не участват в битката за Суперкупата, която трябва да се проведе в Саудитска Арабия през януари. Смята се, че Милан и Аталанта ще заменят тези два тима в надпреварата.

Миналата седмица Футболната Лига обяви отлагането на състезанието, в което от този сезон участват четири клуба, а не само два. То трябваше да се играе от 4 до 8 януари, но според "Кориере дело спорт" новият прозорец, определен от лигата е от 21 до 25 януари. Появиха се проблеми, тъй като според двата вестника Наполи и Фиорентина обмислят да се откажат от участие в състезанието. Адзурите се класираха като шампион на Серия А, докато тосканците се класираха като финалисти за Купата на Италия.

Двата клуба и без това не бяха ентусиазирани да играят в Саудитска Арабия, а новият конфликт между Израел и Хамас предизвика недоумението на президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис. Все още не е ясно дали Наполи и Фиорентина в крайна сметка ще играят за Суперкупата през януари тази година, но според информацията Милан и Аталанта са били предупредени и се твърди, че са отворени да заменят отказалите се. От друга страна, носителя на Купата на Италия Интер и вицешампионът на Серия А Лацио не се притесняват и се очаква да участват. Футболната лига се съгласи да проведе четири от следващите шест издания на Суперкупата в Саудитска Арабия.