Италианският гранд Милан ще направи нов опит да привлече голмайстора на френския Лил Джонатан Дейвид през зимния трансферен прозорец, събщава вестник "Гадзета дело Спорт".

"Росонерите" следят национала на Канада от години и дори направиха опит да го вземат още през миналото лято - две години, преди изтичането на договора му, но тогава трансферът не се осъществи.

В момента централен нападател на Милан е французинът Оливие Жиру, който се справя отлично, но е на 37 години и клубът се опитва да му намери заместник, тъй като Ноа Окафор няма същите статистики в атака.

Джонатан Дейвид има 2 гола от началото на сезона в Лига 1 и още 2 в Лигата на конференциите, но завърши миналата кампания с 24 попадение за Лил.

23-годишният Дейвид може да играе отлично с двата крака и е бърз. Цената му бе около 60 милиона евро, но с наближаването на края на договора му тя пада, като индикациите са, че Лил ще поиска 40 милиона евро за тарана си.

Джонатан Дейвид е роден в Бруклин в семейство на хаитяни, което се мести още докато е малък в канадския град Отава. Преди Лил той е бил футболист и на белгийския Гент./БТА

Снимка: БГНЕС