Оливие Жиру призна, че е бил "разочарован и ядосан", след като Милан изпусна преднина от 2:0 и завърши наравно с Наполи, но се извинява на треньора Стефано Пиоли за избухването си. Голаджията вкара и двата гола през първото полувреме на „Диего Марадона“, но бе сменен в 80-ата минута и бе много ядосан от решението на треньора.

„В личен план съм щастлив за двата гола и благодарен за двете страхотни попадения на съотборниците ми", заяви Жиру. "Въпреки това съм разочарован от резултата. Имахме възможност да спечелим мача и създадохме толкова много шансове, но не успяхме да откажем напълно съперника".

Това се превръща в редовен проблем за росонерите, които не успяха да отбележат нито един гол в трите си мача в Шампионската лига.

„Създадохме толкова много шансове срещу Нюкасъл и Борусия Дортмунд, но не бяхме достатъчно клинични. Днес можехме да вкараме четири или пет гола. Наполи реагира след страхотното ни първо полувреме. Знаехме, че след почивката ще бъде по-трудно, а увереността им беше възродена от първия им гол, но все пак можехме да се справим по-добре“.

"Атмосферата на стадиона също ги тласна напред, този гол беше повратният момент в мача. Чувствам се ядосан и разочарован, особено защото видях победата на Интер преди нашия мач и се надявам тези две изпуснати точки да не ни преследват по-късно".

Гневът и разочарованието бяха очевидни, когато Жиру беше заменен 10 минути преди края на мача и реагира яростно, като дори отказа да седне на пейката, а вместо това изгледа мача, седнал върху кутия с лед.

"Аз съм само човек, не съм робот. Почувствах се разочарован, защото бях убеден, че мога да помогна на съотборниците си, че все още имам останала енергия и исках да остана. Разбира се, след пет минути се успокоих и се извиних на треньора. Уважавам решенията му и просто искам най-доброто за отбора. Бях разочарован, защото трябваше да спечелим този мач".