Стефано Пиоли обясни решенията си, след като Милан изпусна преднина от 2:0 и завърши наравно 2:2 с Наполи. Смените, които треньора направи бяха сериозно критикувани от анализаторите. На почивката от игра излезе Кристиян Пулишич, а при 2:2 бяха сменени Жиру и Леао, които реагираха много бурно. Освен това в мача се контузиха Пиер Калулу и влезлия на неговото място дебютант Пелегрино.

"Ако бяхме загубили и този мач, тогава щеше да е изключително нещастно. Мисля, че голямата грешка беше допускането на първия им гол, тъй като това позволи на Наполи да се върне психически в играта, която дотогава контролирахме", заяви Пиоли. "Вярно е, че вкарахме два гола, но като се има предвид всичко, което създадохме днес, за пореден път реализирахме само много малък процент от възможностите. Трябва да се справим по-добре".

"Жалко е, представянето беше добро и да си тръгнем от тук само с точка е разочароващо. Надявам се, че това е само моментен въпрос на форма, важното е да продължим да играем атакуващ футбол и да създаваме всички тези шансове. Трябва да продължим да се подобряваме, тъй като нивото на съперниците ни в Серия А и в Шампионската лига е много високо".

Някои от изборите на тактика повдигнаха вежди тази вечер, но Пиер Калулу излезе с травма след само 18 минути, а след това Пулишич беше заменен от Лука Ромеро на полувремето. "Контузиите са другият негативен аспект от тази вечер, освен резултата. Калулу нямаше да играе, ако Кяер беше на разположение, не сме сигурни дали е удар или мускулно нещо, ще трябва да видим. Пулишич усети схващане в адуктора и не си заслужаваше да рискува там, дори и да играеше страхотно. Марко Пелегрино имао неприятно изкълчване на глезена и не можеше да тича".

Когато бяха заменени 10 минути след края на мача, и Жиру, и Леао реагираха яростно, осигурявайки още повече напрежение само няколко дни след дискусията на Пиоли с капитана Давиде Калабрия. Защо той направи тези промени?

"Видях, че се нуждаем от свежи крака, че те са работили усилено с три мача в рамките на една седмица. Йович почти осигури асистенцията за победния гол в края. Когато играчите са уморени, трябва да вкараш свежа енергия и да подобриш отбора. Справедливо е, че след това те ще дойдат при мен да поискат обяснение и аз ще им го дам".