Легендата на Милан Алесандро Костакурта смята, че играчите на Милан имат повече вина от треньора Стефано Пиоли за лошите резултати и обвинява нападателите на росонерите за проблемите. Милан загуби с 0:1 от Удинезе снощи и продължава с негативната серия. Удинезе нямаше победа до тук през сезона в Серия А, а сега взе първия си успех. Това е втора поредна загуба у дома за Милан след 0:1 от Ювентус, а като добавим равенството 2:2 в Неапол, в което тима изгуби два гола аванс и поражението от ПСЖ в Шампионската лига, кризата е голяма.

"Това беше едно посредствено представяне", каза Костакурта след мача. "Милан беше добър в продължение на 30 минути срещу Ювентус. ПСЖ е силен отбор, така че е приемливо да загубиш срещу тях. В Неапол те се справиха добре през първото полувреме и дори по-късно, но това поражение е тревожно, защото не показаха нищо в атака".

"Само Рафаел Леао измисля нещо от време на време. Жиру вкара два гола в Неапол, но най-притеснителното е, когато имат нужда от нещо от другите играчи", продължи бившият защитник.

Лука Йович бе титуляр срещу Удинезе в атаката с Жиру, но сръбският национал бе сменен на почивката и получи най-ниските оценки от италианските спортни вестници в неделя сутрин. Жиру вкара единствените два гола на Милан в последните четири мача при равенството 2:2 срещу Наполи миналата седмица. Росонерите все още нямат победа в мач след международната пауза през октомври, затова Костакурта бе попитан кой носи по-голяма отговорност за тази ситуация.

"Не познавам обстановката в съблекалнята. Преминаха през трудни моменти, когато треньорът поемаше отговорност и мисля, че Стефано прави това", каза Костакурта. "Това, което мисля обаче, е, че Стефано има по-малко вина от своите играчи".

Костакурта има 663 мача с екипа на росонерите. Бившият защитник на Италия спечели Шампионската лига пет пъти с Милан, както и много други трофеи, включително седем титли от Серия А и пет от Суперкупи на Италия.