Борусия Дортмунд си осигури класиране на осминафиналите в Шампионската лига след победа с 3:1 на "Сан Сиро" срещу Милан. Германците имат 10 точки в група F и са недостижими за третия в подреждането. Милан пък остана последен с пет точки, но все още с минимални надежди, че може да продължи напред. За това обаче е нужна задължителна победа в Нюкасъл.

Мачът можеше да е различен, но Оливие Жиру изпусна дузпа още в началото. За Дортмунд вкараха Марко Ройс от дузпа, Биное-Гитънс и Адейеми. Почетният гол за Милан бе дело на Чуквуезе.

Милан прие Борусия Дортмунд след първата си победа в "групата на смъртта". Росонерите победиха 2:1 ПСЖ преди 3 седмици и като добавим равенствата 0:0 с Нюкасъл и Борусия, имаше пет точки на сметката си. Въпреки това единствено победата бе алтернатива за хората на Стефано Пиоли. Те се нуждаеха от поне 4 точки от последните 2 мача с Борусия и Нюкасъл.

Росонерите бяха без звездата Рафа Леао. Все пак Оливие Жиру се завърна да води атаката на тима. Чуквуезе и Пулишич му помагаха в атака. Ясин Адли получи титулярна позиция в средзата на терена заедно с Райндерс. 

"Сан Сиро" приветства преди мача Яник Синер. Тенисистът е огромен фен на Милан, а преди няколко дни донесе престижната Купа Дейвис на Италия едва за втори път в историята на надпреварата. Той благодари за подкрепата и се зарече, че е на стадиона да подкрепя любимия тим.

Началото на мача бе вихрено. Милан получи дузпа в 5-ата минута, когато Тео Ернандес отне топката в средата на терена и сложи началото на контраатака. Чуквуезе стигна до наказателното поле и стреля, но топката срещна ръката на Шлотербек - дузпа. Оливие Жиру изпълни, но вратаря Кобел спаси. Това е втора пропусната дузпа поред за Жиру в Шампионската лига. Той не успя да вкара и срещу Наполи миналия сезон.

В следващата атака Борусия Дортмунд получи дузпа. Биное-Гитънс нахлу в наказателното поле отляво и Калабрия го събори. Марко Ройс бе точен от бялата точка и Дортмунд поведе. Немците пропуснаха още един добър шанс в 19-ата минута, когато Биное-Гитънс преодоля Калабрия и от малък ъгъл стреля, но покрай гредата.

Милан все пак излезе от шока и стигна до равенството. В 37-ата минута Чуквуезе изравни. Той получи топката вдясно, преодоля с дрибъл двама защитници и не остави шанс на вратаря Кобел. Първи негов гол за Милан в Шампионската лига и общо трети в кариерата.

След почивката Калабрия центрира добре, но опита на Пулишич за ножичен удар срещна тялото на защитник. Проблемите на Милан с контузии продължиха. Централният защитник Тиау получи разтежение в бедрото и бе сменен от Раде Крунич и това се оказа началото на края за Милан.

В 59-ата минута младока Биное-Гитънс, който изигра изумителен мач, вкара първия си гол в кариерата в Шампионската лига. Добра атака на Дортмунд отдясно стигна до центъра на наказателното поле, Забицер просто продължи топката за Биное-Гитънс, който с удар от границата на наказателното я прати в ъгъла - 1:2.

Десет минути след това Борусия реши мача. Този пък Карим Адейеми получи топката от Ройс, влезе навътре и стреля по диагонала. Вратарят Менян не бе заел добра позиция и това се превърна в трети гол за немците - 3:1.

Благодарение на победата Борусия има 10 точки и си осигури класиране на осминафиналите. Немците играят с ПСЖ  в последния кръг, но имат 3 точки повече от парижани, които са втори към момента. Милан остана последен с 5 точки, колкото има и Нюкасъл.