Аталанта победи с 3:2 у дома Милан в мач от 15-тия кръг на Серия А. Успехът беше изкован в 95-та минута, когато резервата Луис Муриел матира с пета защитата и вратаря на "росонерите". Преди това Адемола Лукман (38, 55) два пъти извеждаше Аталанта напред в резултата, но “росонерите” изравняваха чрез Оливие Жиру (45+3) и Лука Йович (80). 

Така дни преди гостуването на Нюкасъл мач от Група F на Шампионската лига тимът на Стефано Пиоли загуби в Бергамо. “Росонерите” са на 3-та позиция в класирането с 29 точки. Лидер е Ювентус с 36, пред Интер с 35, но и мач по-малко. Аталанта е 7-ми с 23. 

Аталанта започна още в началото на мача да показва, че иска трите точка, а първият точен удар бе на Де Кетеларе във втората минута. Малко след това белгиецът направи далеч по-сериочен пропуск, като от чиста позиция на метри от вратата прати топката над гредата.

Милан отговори с хубав удар на Фикайо Томори, засичайк ицентриране от корнер. Топката се отклони в тялоот на Едерсон, но Мусо спаси. Малко след това Тижани Райндерс стреля от далечна дистанция, но неточно. 

Така се стигна до 38-та минута, когато Аталанта поведе в резултата. Адемола Лукман си намери позиция за стрелба, топката се отклони в тялото на Томори и влезе в мрежата зад Менян - 1:0 за Аталанта. 

“Росонерите” опитаха да реагират и след два опита на Калабрия и Ернандес все пак в третата минута на продължението Оливие Жиру изравни. Французинът засече с глава центриране от ъглов удар на Флоренци и направи 1:1.

Жиру имаше шанс да вкара и втори гол в началото на второто полувреме, но пропусна. Домакините отговориха с два изстреля нам Скалвини. 

За да се стигне до 55-та минута, когато Де Кетеларе проб и по лявото крило и пусна хубав пас към Лукман. На метри от вратата нигерийският национал нямаше как да сбърка и отбеляза 6-тия си гол в Серия А този сезон. 

Милан опита отново да се върне в мача и имаше игрово предимство, но вместо това в 76-та минута Лукман като по чудо не вкара трети гол. Нигериецът се възползва от силен удар на Скалвини и реакция на Менян. Топката попадна на десния му крак, но след това вратарят на Милан направи страхотно спасяване. 

Натискът на “росонерите” продължи и в крайна сметка в 80-та минута Лука Йович направи 2:2. Пулишич центрира от лявото крило по тревата, Жиру прескочи топката и остави на празна врата Йович, който без проблеми изравни резултата за втори път. В края на срещата Давиде Калабрия беше изгонен за втори жълт картон, на в 95-та минута Аталанта стигна до трети гол. И то какъв?!?

Резервата Луис Муриел беше изведен в наказателното поле на "росонерите" от Миранчук. Колумбиецът изигра по магически начин ситуацията и с пета мушна топката покрай тялото на Менян за крайното 3:2. 

Аталанта - Милан 3:2

1:0 Адемола Лукман 38’

1:1 Оливие Жиру 45’+3

2:1 Адемола Лукман 55’

2:2 Лука Йович 80’

3:2 Луис Муриел 90+3'

Аталанта: Мусо, Де Роон, Скалвини, Джимсити, Руджери (90+8 - Холм), Едерсон, Пашалич (87 - Адопо), Дзапакоста, Копмайнерс, Де Кетеларе (82 - Муриел), Лукман (82 - Миранчук)

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Ернандес, Флоренци, Лофтъс-Чийк (72 - Йович), Муса, Райндерс (88 - Адли), Чуквуезе (59 - Бенасер), Пулишич, Жиру