Златан Ибрахимович беше представен, повече или по-малко официално, като „мотора на Милан“. Официално не е мениджър, а суперконсултант от най-високо ниво, човек, който пристига, вижда ситуацията и показва начина за решаване на проблемите. Ето защо беше толкова поразително да го видим да се появява в следобедните часове на деня след Коледа на плажа, а не по алеите на Миланело.

Ибра беше в Миланело в сряда, срещна се с отбора, разговаря индивидуално с някои играчи, бивши съотборници и др. Той наблюдаваше тренировките и всички заключиха: ще бъде на всеки мач. Пиоли каза същото на пресконференцията си преди Салернитана: "Златан се приближава до различна роля, но той е обичайният Ибра. Той е щастлив и решителен, винаги ще бъде с нас по време на мачовете". И наистина, Златан беше в Салерно три дни преди Коледа: пристигна пет часа преди мача заедно с управляващия директор Фурлани и изгледа равенството 2:2 от трибуните.

Тези, които очакваха той да е рамо до рамо с Пиоли, за да му помогне при кризата, бяха изумени да видят последното му видео, публикувано във всички социални мрежи. В него Златан прави акробатични изпълнения на плажа в Маями под музиката на д-р Дре.

Както винаги в страхотен стил, но на 8000 километра от Миланело. Дали това е допълнение към есента преди подписването на договора му с RedBird, може би поради вече поети ангажименти? Възможно е. Или животът му с Милан ще бъде такъв - влизане и излизане като консултант, който не е повикан на работа? Ще разберем през следващите месеци. Както изглежда Ибра няма да бъде на мача на Милан срещу Сасуоло в събота. Разочарование за тези, които виждаха в него решението на всеки проблем.