Милан нямаше проблеми да се класира на четвъртфинал за Купата на Италия. Росонерите прегазиха 4:1 Каляри у дома на осминафиналите и чакат съперника си сред последните осем. Той ще бъде определен утре в битката между Аталанта и Сасуоло.

Росонерите бяха съсипани от контузии и също така дадоха почивка на някои големи имена, като излязоха с напълно обновен състав, включващ няколко тийнейджъри. Имаше първи мач като титуляр на Ян-Карло Симич и дебют на Алекс Хименес, привлечен под наем от Реал Мадрид. Сардинците пътуваха без Томазо Ауджело, Леонардо Паволети, Джанлука Лападула, Найтан Нандес, Елдор Шомуродов, Алберто Досена и Марко Рог.

Ветеранът Антонио Миранте получи рядка възможност да застане на вратата и показа страхотен рефлекс при удар с глава на Андреа Петаня от ранен корнер. Стражът на гостите Борис Радунович също показа рефлекс, като спря удар на Йович под ъгъл след вдъхновено подаване на Ясин Адли, а Пантелис Хацидиакос направи решителен шпагат, за да спре Йович.

В крайна сметка Йович все пак стигна до гола когато Тео Ернандес пусна топката отляво, нападателят се озова между двамата централни защитници, за да я овладее, да я остави да отскочи и да вкара с левия крак под плонжа на Радунович. Точно когато Каляри започна да се окопитва и да атакува, Милан удвои преднината си. Тео Ернандес отне топката от Антоан Макумбу, спринтира напред и от много малък ъгъл намери Йович. Ударът на сърбина рикошира във вратаря и влезе в мрежата за 2:0.

Мачът бе първи в мъжкия футбол за Чака Траоре и 19-годишният футболист се възползва максимално от шанса като вкара третия гол.  Каляри все пак вкара утешителен гол в края на мача, когато Чуквуезе загуби лесно в средата на терена, а Паоло Аци имаше късмет при удара от дистанция, който се отклони от защитник и влетя до гредата.

Резултатът бе оформен от Леао в добавеното време. Той завърши контра отляво с хубав удар в далечния ъгъл.