Милан официално потвърди привличането на 20-годишния защитник Филипо Терачано от Верона. Терачано подписа договор до лятото на 2028 г. и ще носи фланелката с номер 38 през първите няколко месеца от престоя си на "Сан Сиро", се потвърждава в изявление на клубния уебсайт на Милан.

Последните информации сочат, че росонерите са платили общо 5 млн. евро за услугите на Терачано. Смята се, че сумата е 4 млн. евро плюс още един милион под формата на бонуси за представянето. Милан освен това ще трябва да плати още 10% от бъдеща продажба на Терачано.

Защинтникът, който играе на фланга, пристигна в Милано в понеделник, а по-късно сутринта премина медицинските прегледи. Той не взе участие в съботната загуба на Верона от Интер с 2:1 в новия му дом. До събота Терачано беше участвал във всички мачове на Верона в Серия А през 2023-24 г. В 14 от 18-те е бил титуляр. В момента 20-годишният футболист има 39 участия в елита на Италия.

В сряда вечер Милан се изправя срещу Аталанта в четвъртфиналите на Копа Италия, а в неделя ще се завърне към делата в Серия А с гостуване на Рома на Жозе Моуриньо.