Аталанта е третият полуфиналист за Купата на Италия, след като обърна от 0:1 до 2:1 Милан насред "Сан Сиро". Така Милан отпада от надпреварата, която не е печелил вече повече от 20 години. Бергамаските ще се изправят в спор за финала срещу Фиорентина, като двата мача са през април.

Това е втора поредна победа на Аталанта над роснерите. Двата тима се сблъскаха през ноември в Бергамо в Серия А и Ла Дея спечели с 3:2 с гол в последната минута на Муриел. За този мач имаше доста промени в съставите. Милан отново беше без дузина контузени играчи. Завърналият се в тима от Виляреал Матео Габия бе титуляр в отбрана, Алекс Хименес също бе титуляр, а атаката се водеше от Лука Йович, Леао и Пулишич.

Милан успя да поведе в последната минута на първото полувреме. Тео Ернандес, който отново играеше като централен защитник, изведе Рафа Леао, който не сбърка. Но в ответната атака Аталанта изравни. Тун Копмайнерс беше точен след пас на Емил Холм, който върна топката от аутлинията.

След паузата Аталанта получи дузпа. Алексей Миранчук падна след контакт с Хименес. ВАР разгледа положението и потвърди решението на съдията Ди Бело. Копмайнерс бе точен от бялата точка за 2:1.

До края имаше няколко великолепни спасявания на вратаря на гостите Карнесеки, дебют на новото попълнение на Милан Терачано и избиване от голлинията на Юнус Муса. Гол обаче не падна. А в 95-ата минута при последния удар по топката останаха съмнения за дузпа, защото топката срещна ръката на Емил Холм. ВАР разгледа ситуацията и обяви, че няма да има дузпа.