Дженоа вече окончателно привлече Жуниор Месиас от Милан, след като бе задействана клаузата му за закупуване. 32-годишното бразилско крило, което прекара ранните етапи от кариерата си в полупрофесионалните лиги, преди да се появи с Кротоне през 2020 г., се присъедини към Грифоните през лятото под наем.

Месиас прекара две години в Милан, след като пристигна през лятото на 2021 г., като вкара 12 гола и даде пет асистенции в общо 68 мача. Той беше част от състава, който спечели Скудетото в дебютния си сезон.  Както съобщава Даниеле Лонго от Calciomercato.com, Дженоа взе 22-ата си точка през този сезон в Серия А, след като в събота завърши наравно с Торино 0:0, нещо, което активира клаузата, свързана с преминаването на Месиас за постоянно.

Сега тима от Лигурия ще плати 3 млн. евро на Милан, за да подпише окончателно с бразилското крило. През този сезон той няма много време на игрището, като пропусна 14 мача заради мускулни проблеми. Месиас е изиграл 430 минути в девет мача за Дженоа през този сезон, като отбеляза гол при победата с 4:1 над Рома през септември.