Милан взе пета поредна победа у дома, като се наложи с 3:1 над Рома и продължава да преследва лидерите в Серия А. Росонерите са на 9 точки зад Интер и все още не са се отказали да имат своята дума за сезона. Това обяви и треньора Стефано Пиоли след успеха снощи. Наставникът продължава никога да не е губил от Жозе Моуриньо.

Милан поведе с гол на Ясин Адли, а Оливие Жиру направи 2:0. Рома върна едно попадение от дузпа, но Тео Ернандес довърши противника с прекрасен гол.

"Ясно е, че при 2:1 всичко можеше да се случи. Имахме пропилени шансове да вкараме трети гол и започнахме да се чувстваме уморени, но в крайна сметка се справихме", заяви Пиоли. "Играейки срещу 3-5-2 на Рома, ние караме халфовете и крилата да работят усилено. На моменти се опитвахме да ги изчакаме да излязат напред, тъй като в противен случай щяха да останат пространства за Ел Шаарауи и Лукаку, а при инцидента в наказателното поле оставихме Пелегрини да поеме топката. Това са малки неща, които трябва да бъдат подобрени, като цяло смятам, че бяхме балансирани в тактическо отношение".

Пиоли получи много критики след поражението от Аталанта в четвъртфинала на Копа Италия в средата на седмицата, така че смята ли, че очакванията са прекомерни?

"Честно казано, не се притеснявам, не се дразня и не се обиждам лесно от критиките. Ние сами повишихме очакванията с представянето си през последните четири години, така че естествено хората очакват да стигнем по-далеч в Шампионската лига, да достигнем до полуфинал за Купата на Италия. Сезонът все още е много дълъг и ние все още имаме възможност да покажем, че сме качествен отбор, който може да се бори за върха."

"Не казвам, че сме в битката за титлата. Трябва да се съсредоточим върху себе си, а целта е много ясна, справихме се доста добре през първата половина на сезона и искаме да се справим по-добре през втората половина. Не мисля, че 42 точки от 20 мача са лош резултат в средата на сезона, но сега трябва да настъпим газта. Като се има предвид всичко, което бяхме казали през лятото, смятаме, че можехме да имаме повече точки. Мачовете, в които изпуснахме нещата, бяха срещу Ювентус, Наполи, Удинезе и Лече, като взехме само две точки, въпреки че не играхме чак толкова зле".

"Сега няма смисъл да мислим за това какво можеше да бъде, имаме Серия А и Лига Европа и все още можем да си кажем думата в тези състезания."