Нападателят на Милан Оливие Жиру вярва, че отбора му ще спечели титлата този сезон и не крие това. Ветеранът вкара един и асистира за друг от головете при победата 3:1 над Рома снощи. Въпреки успеха росонерите са на 9 точки зад лидера Интер след 20 изиграни мача. Двата милански отбора се борят за 20-о скудето, което да добави още една звезда към емблемата им.

"Който бърза, бавно стига. А който върви бавно, върви стабилно и стига далеч", обяви Жиру след мача. "Надеждата е тези пред нас да направят грешки...". Тоест, Интер и Ювентус, които в момента са на четири и девет точки разлика, като Старата госпожа още не е играла този кръг (мачът е във вторник със Сасуоло).

"Трябва да се концентрираме само върху себе си, да мислим само за следващия мач. Надяваме се тези пред нас да правят грешки. Никога не се отказваме. След поражението срещу Аталанта бяхме много разочаровани, искахме отново да се вдигнем. Има още много мачове, след това ще има и Лига Европа. Никога не се отказваме, повтарям. Горд съм от отборния дух, който имахме днес".