В този кръг на Серия А вече има пет пропуснати дузпи - нещо, което не се е случвало от 63 години насам, а остава да се изиграе още един мач. Тази вечер Салернитана приема Рома. До тук обаче вече петима души се провалиха от бялата точка, което е невиждано в Италия от повече от половин век. Последният такъв случай бе в 11-ия кръг на сезон 1960-61.

Всичко започна в събота вечерта, когато Милан зададе тона. Росонерите изпуснаха две дузпи. Първо Оливие Жиру видя как удара му бе спасен от Скорупски. След това пък Тео Ернандес уцели гредата от бялата точка. В неделя на обяд Никола Кръстович пропусна за Лече срещу Дженоа. Онджей Дуда също видя удара от дузпа спасен срещу Фрозиноне. Турати се намеси там и предотврати гола. За да се стигне до черешката на тортата. Нико Гонсалес подаде топката на Ян Зомер и Фиорентина загуби от Интер с 0:1.

През 1960 г. пропуски в един кръг направиха Червато (Ювентус) срещу Интер, Боди от Наполи срещу Бари, Чела от Торино срещу Леко и два пропуска на Готи от Леко срещу Торино.