В Милан са убедени, че Джошуа Зиркези е правилният човек, който да подсили атаката на тима и са започнали да планират летен трансфер на нападателя на Болоня, твърдят медиите. 22-годишният холандски нападател даде възможност на росонерите да се запознаят със способностите му в сблъсъка им в Серия А в събота вечер, като отбеляза първия гол при равенството 2:2. Голаджията пропусна още положения и игра много силно.

Милан явно се оглежда за подходящия нападател, в който да инвестира, а Зиркзее е един от най-обещаващите млади нападатели в Серия А, като през този сезон вкара осем гола в 20 мача за Болоня. Той също така е привлякъл вниманието на Наполи, Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Както съобщава вестник "Тутоспорт" Милан планира да се нахвърли върху Зиркезее през лятото и е започнал да изготвя план за трансфер на стойност 50-60 млн. евро, определена от Болоня. Росонерите смятат да осигурят половина от сумата от продажба на Шарл де Кетеларе на Аталанта, и ще се опитат да включат в сделката и Алексис Салемайкерс, който в момента е под наем в Реджо-Емилия.

Байерн Мюнхен, който продаде холандския нападател на Болоня през август 2022 г., държи клауза за обратно изкупуване на стойност 40 млн. евро, което може да усложни нещата през лятото.