Бившият директор на Милан Ариедо Брайда не е впечатлен от настоящия отбор на росонерите. "Това е състав за средата на таблицата, има играчи, които не отговарят на стандартите на този клуб", заяви той. 77-годишният Браида беше генерален директор и спортен директор през най-великите години в историята на Милан - от купуването на клуба от Силвио Берлускони през 1986 г. до декември 2013 г. Работил е също така в Барселона, Сампдория и наскоро в Кремонезе.

"Ако работиш за Милан, трябва да познаваш историята му и нивото му. В момента има играчи, които не отговарят на стандартите на клуба", заяви Брайда. "В момента в Милан има възходи и падения. Това не е велик отбор и аз признавам това с голяма откровеност. Това е отбор от средата на таблицата, който дори не успя да премине през груповата фаза на Шампионската лига. Просто в момента не е на високо ниво".

"Дълбоко съм влюбен в росонерите и бих се радвал да ги видя конкурентоспособни, да обикалят Европа и да се борят за Скудетото. Вместо това това е просто един добър отбор, на който му липсва нещо. Има критични проблеми, които трябва да бъдат решени в средата на терена, в атаката, повече или по-малко навсякъде".

Стефано Пиоли спечели титлата на Италия през 2022 г., след което достигна до полуфинал в Шампионската лига през следващия сезон. През този сезон обаче Милан изпитва трудности и отпадна от Шампионската лига, а сега се говори, че през лятото Пиоли ще бъде сменен с Антонио Конте.